2012. december 4., kedd

Kifőztük Karácsony 2012

Kedves Látogatóm!

Ez most egy rendhagyó, bejegyzés lesz. Hiszen, most kérni fogok tőled valamit. Karácsony. Ha valaki meghallja ezt a szót, vajon mire gondol. Melegség, szeretet, család, ajándékok. Sajnos vannak olyan, nehéz helyzetben lévő családok, akiknek nem ez jut az eszébe. Csak egy újabb nap, amikor azon kell törni a fejüket, hogy vajon tudnak -e enni adni, a gyerekeknek. Vagy ma egy hasáb fával rakhat - e többet a tűzre, hogy csak egy kicsit, melegebb legyen. Most arra kérlek titeket - jó néhány blogger társammal együtt - gondoljátok végig, vajon tudnátok segíteni egy kicsit?




 A Kifőztük Karácsony 2012-es akciójához csatlakoztam. Az idei évben, nem kérünk pénzt, csak egy kis adományt. Hogy, ha eszetekbe jut, miközben vásároltok, plusz egy kiló cukrot venni, vagy éppen egy élesztővel többet, venni annak már egy család, nagyon de nagyon fog örülni, hiszen szebbé tettétek a karácsonyukat, ezzel a gesztussal.

Albertirsai lakos vagyok. Így egyértelmű volt számomra, hogy az intézmény amit támogatni szeretnék az az Albertirsa Városi Önkormányzat Szociális Segítőház Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat. Az intézmény, mintegy 450-500 családnak tud, évente kétszer élelmiszer segélyt adni.
Ezeknek fele nagycsaládos, fele munkanélküli vagy egyedül élő kisnyugdíjas. Nagyon örülnek, bármilyen tartós élelmiszernek, de azért felírom a legfontosabbakat, hogy tudjak adni némi alapot nektek:


  • Liszt  - szárított élesztő, hogy esetleg valami keltet tudjanak sütni
  • Keksz
  • Tészta
  •  Cukor
  • Zsír, olaj
  • Tartós tej
  • bármi ami eláll és könnyen szétosztható.

Karácsony közeledtével, gondolhattok még hasonlókra:


  • szalon cukor
  • csokoládé
  • lekvár
  • tea
  • citromlé
 A lényeg az, hogy mindennek nagyon örülnek!!!!

Az adományokat a Segítőházba, bármikor elvihetitek hétköznaponként 8-16-óráig. Illetve postai úton is várják a felajánlásokat. A 2730, Albertirsa, Dózsa György út 23. A címzett pedig a segítőház legyen.

Ami még nagyon FONTOS lenne, viszont nem élelmiszer. Ruhák, cipők, játékok.
De a leges legfontosabb a TÜZELŐ! Jelenleg 50 család jelezte a Segítőháznak, hogy bajban vannak és nincs tüzelőjük. Tehát ha bárki, tud segíteni kérem jelezze!! Sőt az se tartson vissza senkit, hogy hogyan oldja meg a szállítást. A Segítőház tud biztosítani, teherautót, amivel el szállítják a fát. Tehát minden megoldható, csak akarni kell. És ŐK nagyon akarják.

Ha valaki úgy gondolja - esetleg nagyobb cég -mondja meg, hogy melyik tüzépről, mennyi fát, hozhatnak el, a Segítőház már megy is érte, és ossza is ki a rászorulóknak. De ugyanez megoldható, ha valaki nagy mennyiségű élelmiszert szeretne felajánlani. Oh Istenem, miket írok le, de merek álmodozni róla, hogy lesz aki segítsen!

Én a szervezésben bármikor, bárkinek nagyon szívesen segítek! Elérhettek a bbanyucikeszitenel@gmail.com-on, ahol minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolok és rögtön felveszem a Segítőházzal a kapcsolatot.

Előre is köszönöm mindenkinek aki részt vesz az akcióban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése