2011. november 17., csütörtök

Húsos háromszögek

Avagy hogyan használjuk fel a maradékot. Azért szeretem ezeket a húsos háromszögeket - eredetileg kifliket - mert minden maradék húst bele lehet pakolni. Pörkölt, sült maradék amit csak akar az ember. Nem kell kidobni és nagyon finom. Így mindenki jól jár és nincs olyan érzete az embernek, hogy pazarol. Egy papírfecnin leledzett ez a recept, az volt ráírva, hogy Szatmáriné féle húsos kifli. Tehát itt köszönöm neki a receptet, hogy odaadta a Mamámnak, Ő meg nekünk, így lett egy nagyon jó finomságunk.


Húsos háromszögek:

Az eredeti receptet írom le. A képen látható háromszögek, csirke pörköltet, és májkrémet tartalmaznak, mert ez volt itthon :)

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
fél pohár tejföl
3 dkg élesztő
1 dl tej + kicsi cukor és só

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a langyos tejbe felfuttatott élesztőt, a sót és a fél pohár tejfölt. Egy könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kell kapjak. 2 felé vesszük, és pihentetjük, még elkészítjük a tölteléket. (Ez akkor van ha háromszöget, készítünk. Ha kifliket akkor 4 felé vesszük, és körre fogjuk nyújtani, úgy a legkönnyebb feltekerni a kifliket)

Töltelék:

30 dkg krumpli - puhára főzzük, sós vízben, majd finomra törjük
10 dkg reszelt sajt
15 dkg füstölt sonka, párizsi, kolbász, májkrém, vagy bármilyen maradék hús - ledarálva
5 dkg vaj
ízlés szerint só bors

A hozzávalókat, összekeverjük és kidolgozzuk, hogy jól kenhető legyen.

A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, megtöltjük. Majd ki milyen formára szeretné összehajtogatja, kiflinek,vagy háromszögnek akár félkör is lehet belőle. Megkenjük tojással,  és ha van teszünk rá reszelt sajtot, de nélküle is finom. Forró sütőben aranybarnára sütjük. Kb 60 db lesz ebből az adagból. 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a töltelék, szeretem az efféle töltött táskákat!

    VálaszTörlés
  2. Finomak is az biztos és gazdaságos ellehet bennük tüntetni a maradékokat :)

    VálaszTörlés